Wednesday, 24 October 2012

PENYAKIT HERPES

JIKA ANDA SGT2 PERIHATIN TOLONG TAKE NOTE..JGN PANDANG ENTENG DGN MASALAH2 INI.....INSYALLAH KAMI DI JSD AKAN CUBA MEMBANTU...CALL@SMS@WHATSAPP BILA-BILA MASA DAN DIMANASAHAJA...MANTAP MANIS PENUH RAHSIA

Penyakit herpes

Anda ingin tahu penyakit

kelamin yang mudah berjangkit. Penyakit herpes iaitu Herpes genital sangat mudah berjangkit. Penyakit herpes ini berjangkit melalui hubungan kelamin.

Apa itu Herpes

Penyakit herpes genital disebabkan oleh virus herpes simplex. Dua jenis virus herpes dikenal pasti: Virus herpes mulut atau HSV 2. Virus herpes genital atau HSV 1. Virus herpes menjangkit dengan memasuki luka kecil pada kulit atau lapisan mukosa. Apabila anda dijangkiti virus herpes, virus akan tinggal kekal di dalam tubuh. Virus herpes tidak akan hidup di luar tubuh badan anda. Oleh itu tidak ada risiko penularan melalui perkongsian guna tandas, tuala atau barang-barang lain yang diguna oleh orang yang mengidap penyakit herpes.

Tanda-tanda herpes
Penyakit Herpes Simplex Jenis 1
Tanda-tanda herpes yang boleh dilihat ialah ruam,kudis berisi air di dalam mulut atau bibir. Ia diikuti dengan ulser mulut yang sakit. Tanda-tanda herpes lain ialah demam ,gusi bengkak serta merah, selaput putih pada lidah, bengkak kelenjar leher dan sakit-sakit otot. Organ mata dan sistem saraf juga boleh terlibat sama. Tanda-tanda herpes ini agak lewat terjadi,mungkin beberapa hari,minggu atau bulan kemudian.
Penyakit Herpes Simplex Jenis 2
Tanda-tanda penyakit herpes simplex 2 biasanya kelihatan di faraj, zakar, kerandut zakar, punggung dan dubur. Virus herpes ini boleh menjangkit melalui seks oral. Simptom penyakit herpes ini ialah gatal-gatal atau sakit serta ruam di kawasan terbabit. Kadangkala berlaku pembengkakan kelenjar dan demam. Anda akan terasa sakit semasa kencing jika jangkitan virus herpes ini menjangkit zakar. Ruam ini kadang kala menjadi ulser. Lelehan cecair atau darah akan keluar dari ulser tadi. Ulser herpes genital akan sembuh dalam tempoh 2 hingga 4 minggu. Herpes genitalis berjangkit melalui hubungan kelamin tidak selamat.
 
Soalan dari  customer:  kalo kne herpes genital ni agak2 jsd punye prduk boleh bantu x bagi elakkan ianya berulang?
Jawapan dari JSD:  Suami sesuai guna feminin wash termasuk kita,2-2 kene main peranan,sbb kalau sorang je guna,husband nye kuman masih aktif,jangkit balik kt kita...jgn main2 sbb kuman boleh merebak sampai dlm..sgt bahaya,kl preggy blh mybbkan baby kene jugak kuman
Soalan dari customer: Tapi sis fw tue ade kandungan menthol se nyer x sesuai kot kalo suami nk gne..ari tue dorang ade kater yg kandungan menthol dlam fw tu x sesuai utk para somi..
Jawapan dari JSD: Guna Dlm kadar yg sedikit sgt...sbb para lelaki ni mmg jarang guna pencuci ...jgn Guna byk2...bergantung pd kesesuaian bdn jgk,Ada yg alah pd menthol...Dan cari jugak antibiotic utk cegah kuman dr terus aktif Dlm bdn..

No comments:

Post a Comment